Pannkaksmuffins

Tvista till den vanliga ugnspannkakan och bjud familjen på pannkaksmuffins. Jag lovar att det kommer att uppskattas. Ett tips är att göra många för risken är att de kommer att gå åt!

Recept på hur du lyckas med en hög och god ugnspannkaka hittar du här.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Pannkaksmuffins

Ca 18 st 
5 ägg
6 dl mjölk
½ krm salt
3 dl vetemjöl

Tillbehör
Sylt
Vispgrädde
Glass

GÖR SÅ HÄR:
Vispa upp äggen lite lätt med en handvisp. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa allt till en slät smet. Låt den stå och vila i ca 20 min.

Sätt ugnen på 230 grader. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt.

Fyll muffinsformarna till 3/4 med smet. Grädda dem mitt i ugnen i 16–20 min eller till de får får lite färg på ytan. De sväller upp enormt i slutet av gräddningen, men de sjunker ihop direkt när man tar ut dem. Servera gärna med sylt och vispgrädde eller vaniljglass.

Receptet kommer från Lindas bakskola.

Lämna en kommentar