Ost- och baconfyllda köttfärsbiffar med parmesansås

Inför helg och tredje advent kommer här ett recept på ljuvliga köttfärsbiffar. Såsen innehåller både Crème Bonjour parmesan och riven parmesan.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Ost- och baconfyllda köttfärsbiffar med parmesansås

4 portioner
500 g nötfärs
3 msk kalvfond
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk torkad oregano
Salt & peppar
2 dl tärnad hårdost
1 pkt bacon (strimlat och stekt)

Sås
1 röd spetspaprika eller vanlig
2 schalottenlökar
1 stor vitlöksklyfta
1 pkt Crème Bonjour parmesan
2 msk kalvfond
1 dl valfri crème fraiche (jag föredrar havrefraiche)
1 dl valfri grädde (jag föredrar havregrädde)
1 dl riven parmesan
Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR:

1) Sätt på ugnen på 225 grader. Strimla bacon och stek så det får färg. Lägg nötfärsen i en bunke, ha i bacon och ost. Ha även i resten av ingredienserna. Blanda runt ordentligt.

2) Forma biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skjuts in i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Osten kommer att smälta lite men det gör inget, allt är i sin ordning.

3) Gör såsen medan biffarna är i ugnen. Hacka paprikan. Hacka schalottenlöken fint eller mixa till en puré. Stek paprika, schalottenlök och pressad vitlök. Det ska mjukna, men inte få färg. Ha i Crème Bonjour, crème fraiche, grädde, kalvfond och kryddor. Låt koka upp och sjuda en liten stund under omrörning. Låt sjuda i ca 3-4 minuter. Avsluta med att ha i den rivna parmesanen och låt den smälta ner helt.

4) När biffarna kommer ut ur ugnen lägger du dem i en ugnsfast form. Häll över såsen och ställ in i ugnen i ytterligare 5 minuter. Ta ut och servera med klyftpotatis, pressad potatis eller ris och en god sallad.

Receptet hittade jag hos Niiinis Kitchen Life.

Lämna en kommentar