Har alltid varit svag för kål. Det finns ju så otroligt mycket gott att laga med alla olika kålsorter. Just ugnsrostad vitkål är en favorit. Receptet funkar lika bra med spetskål och rödkål.
Ugnsrostad vitkål med persiljedressing
4 personer
Ett vitkålshuvud
Olivolja
Flingsalt
Pinjenötter
Persiljedressing
1/2-1 dl olivolja
1 liten vitlöksklyfta
1/2 pressad citron
Ett knippe färsk bladpersilja
GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 220 grader. Skär kålen i skivor och lägg på en plåt. Strimla lite olivolja över och salta. Strössla över pinjenötter och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter. Låt gärna kanterna bli lite brända. Mixa under tiden olivolja, salt, vitlök, pressad citron och färsk persilja till en dressing. Ta ut vitkålen när den fått fin färg och ringla över persiljedressingen.