Korvstroganoffgratäng

Börjar så smått längta efter att återgå till normala rutiner igen efter ett långt sommarlov med helt omvända tider. Även om grillat är bland det godaste på sommaren börjar vi nu så smått längta efter husmanskost.

Gillar ni gratänger kan det här vara något. Jag gillar gratänger för att de oftast är så krämiga och goda, lite allt i ett. Precis så är det med den här lite annorlunda korvstroganoffgratängen. Gillar korvstroganoff som den är, men i gratängform blir den faktiskt snäppet godare!!

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Korvstroganoffgratäng

Korvstroganoffgratäng

4 portioner
4 portioner ris
500 g falukorv
1 gul lök
Olja till stekning
3 msk tomatpuré
1½ dl köttbuljong
2 dl matlagningsgrädde
Salt & peppar
1 tsk pizzakrydda
2 dl riven ost

GÖR SÅ HÄR:
Koka riset enligt förpackningen. Hacka löken och skär korven i stavar. Fräs lök och korv i lite olja i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré, buljong och grädde när korven fått lite färg. Smaka av med kryddor. Låt det puttra i ett par minuter. Red eventuellt med lite Maizena.

Lägg riset i botten på en smord form. Häll korvstroganoffsåsen över. Strö över riven ost. Gratinera i 225°C tills den fått fin färg, ca 15-20 minuter.

Korvstroganoffgratäng

Lämna en kommentar