Leopardkakor – imponera på fikabordet!

De här kakorna gjorde Stella och jag till hennes födelsedag. Så läckra att ställa fram på fikabordet! Har spanat in dem ett tag bland annat hos Matplatsen och nu kändes det som att det var läge att testa. Är ju lite såld på leoprint!! Vem kan motstå en sån här snygg kaka?! Okej, det var flera moment men de var inte omöjliga 😉

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Leopardkakor

Ca 30 st
7 dl mjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
225 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kakao
2 msk kakao

GÖR SÅ HÄR:
Vispa samman rumsvarmt smör med socker och vaniljsocker, vitt och fluffigt. Vispa ner äggen. Blanda mjöl med bakpulver och salt och rör ner försiktigt till en slät deg. Dela den i bitar och lägg 1/5 i en skål och vispa er 1/2 tsk kanel och 1/2 tsk kakao. Lägg 1/5 i en annan skål och vispa ner 2 msk kakao i den. Plasta in de tre degarna och låt dem vila i kylen en timme.

Platta ut den mörka degen med fingrarna till en rektangulär platta på plastfolie, ca 25 cm. Rulla den ljusbruna degen till en korv, lika lång som den bruna längden, och lägg den ovanpå.

Klä in den ljusbruna degen med den mörka degen. Skär bort lite mörk deg så att den inte täcker helt runtom och spara till senare.

Leopardkakor

Lägg rullen i frysen en kvart. Lägg under tiden plastfolie över den ljusaste degen och kavla ut den på mjölat bakbord, ca 30 x 40 cm. Ta ut rullen ur frysen och skär i skivor.

Leopardkakor

Ta bort plastfolien från den utkavlade, ljusa degen och lägg ut leopardfläckarna. Rulla små bollar av den mörkaste degen som blev över och lägg ut lite huller om buller.

Lägg på plastfolien igen och kavla så att fläckarna går ihop med degen.

Leopardkakor

Ta bort plastfolien och tryck ut kakor med hjälp av något lämpligt mått. Jag tog ett glas med 6 cm i diameter.

Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar och grädda ca 12 min i 175 C tills de börjar få fin färg. Ta ut och låt svalna. Jag lovar att gästerna blir imponerade!

Leopardkakor

2 tankar på “Leopardkakor – imponera på fikabordet!”

 1. Hej!

  Fina leopardkakor! Vilken är hållbarhetstiden och hur skall de förvaras?
  I svalt eller i rumstemperatur?

  Mvh, Johanna

  Svara
  • I en burk med tätslutande lock håller de ca två veckor. Det bästa tycker jag är att förvara i frysen och ta fram eftersom. De tinar snabbt och är godare lite halvkalla 🙂

   Svara

Lämna en kommentar