Här hemma har vi Mellomys. Kollar ni? Kraschade precis i soffan efter en heldag i idrottens tecken. Först två handbollsmatcher för Stella i Sundsvall och sen J20-match för laget som Stefan tränar.
Fick ju en sous vide när jag fyllde 40, som är så rolig att experimentera med. Flanksteken blir helt fantastisk. Vi gillar den rare och då får den ligga i vattenbad 8-12 timmar på 63 grader.
Bakad sötpotatis
4 personer
4 sötpotatisar (ca 800 g)
1 msk olivolja
1/2 tsk chiliflakes
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk flingsalt
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisarna i halvor på längden. Gnid in halvorna med olivolja och kryddor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med skalet uppåt. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter. Använd en potatissticka för att känna om de är mjuka.