Ketchupkyckling

Har fastnat i serieträsket. Ser just nu ”Jag heter Anne” på Netflix med Stella. Så mysigt att göra det tillsammans, men också för att jag läste böckerna när jag var liten. Den kan jag verkligen rekommendera om du har barn runt 12-15 år.

Testade ett nytt kycklingrecept i veckan som jag vill dela med er, ketchupkyckling. Gillar den osötade ketchupen i matlagning. Såklart för att den är sockerfri, men också för att den smakar mycket mer tomat. Gjorde rotsellerimos till oss vuxna, men barnen fick potatis.

KetchupkycklingKetchupkyckling med rotsellerimos

Ketchupkyckling med rotsellerimos

4 portioner
4 kycklingfiléer
1 stor röd paprika, skivad i tunna skivor
2,5 dl grädde
2 dl osötad ketchup (Felix)
1,5 msk kycklingfond
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk paprikapulver
2 tsk curry
1/2 msk soja
1 krm svartpeppar och ev. lite salt
Smör att steka i + kryddning av kycklingen

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 220 grader. Stek kycklingen i smör i het panna på båda sidor, den ska bara få färg och går klar i ugnen sedan. Krydda den med salt, peppar eller valfri krydda. Lägg i ugnsform. Toppa med den röda paprikan.

Koka upp grädde, ketchup, kycklingfond och kryddor. Smaka av. Häll över kycklingen och sätt in i ugnen i 25 minuter.

Ketchupkyckling med rotsellerimos

Rotsellerimos

4 portioner
700 g rotselleri
Ett par msk Philadelphia

GÖR SÅ HÄR:
Skär bort någon halv cm av skalet på rotsellerin. Skär den i kuber ca 2×2 cm.
Koka rotsellerin täckt med vatten i en kastrull med lock tills den är mjuk, ca 20 minuter. Häll av vattnet. Mosa eller stöt sönder rotsellerin med en potatisstöt. Blanda i några matskedar Philadelphiaost och smaka av med salt och peppar.

Inspirationen kommer från 56 kilo som har många bra LCHF-recept.

2 tankar på “Ketchupkyckling”

  1. Den serien tycker jag mycket om, insåg just att säsong tre skulle komma rätt snart så frågan är om den redan börjat :). Jag läste också böckerna som barn, men även Lilla huset på prärien som inte är helt lika men ändå går inom det där med en annan tid :), jag älskade fina klänningar som barn ;).
    Sonen är inte så intresserad av såna serier, men däremot ser vi på 13 reasons why ihop. Men han fyller också 15 i oktober 🙂

    Svara
  2. Vad bra, då har vi många avsnitt kvar att se!! Ja, Lilla huset på prärien läste jag också. Och älskade klänningarna! Vad roligt att du nämner 13 reasons why. Jag har också en son som fyller 15 i oktober, så måste kanske kolla den ihop med honom då 🙂

    Svara

Lämna en kommentar