Det här är en räkcocktail som håller i alla lägen. Receptet har mamma haft sedan 1973. Jag kommer ihåg den från det att jag bodde hemma. Då prenumererade mamma på receptkort som hon hade i bokstavsordning i en tillhörande låda.
Räkorna blandas i en grymt god Rhode island-dressing och läggs på en botten av isbergssallad. Gjorde en liten tvist på den ikväll och toppade med mango och avokado.
Hållbar räkcocktail
4 personer
500 g räkor, fryst vikt
1 litet salladshuvud
1 mango, tärnad
1 avokado, skivad
1 citron
Färsk dill
Rhode island-dressing
4 msk majonnäs
1 msk chilisås
1-2 tsk Worchestershiresås
2 msk turkisk yoghurt (Arla)
Salt och peppar
Skölj och strimla isbergssalladen fint. Lägg i iskallt vatten för att få den krispig. Skala räkorna, men spara några till servering. Häll av vattnet från salladen och torka den i en salladsslunga eller i en kökshandduk.
Blanda alla ingredienser till dressingen. Blanda ner räkorna och låt dem stå och dra en stund. Lägg en bädd av salladsstrimlor i coctailglas, därefter räkblandningen, mangon och avokadon. Toppa med räkor, en citronskiva och en dillkvist.
Här kommer två andra goda förrätter med räkor:
Räkceviche
Räknachos