Äppelpaj med flingsalt

Gjorde ni äppelpaj på äpplets dag? Det känns som att jag bara pluggat de senaste veckorna, men jag tog mig i kragen och gjorde en faktiskt. Det här är min favorit med både kanel och kardemumma i. Testade denna gång med lite flingsalt i. Grannen bjöd på äppelpaj med flingsalt i för någon vecka sedan och det var riktigt, riktigt gott!

Det är mindre smör i den här pajen än vanligt, men vill du ha mer klumpar kan du öka på mängden smör till 125 g.

Äppelpaj

Äppelpaj

Smuldeg
75 g rumsvarmt smör
75 g socker
2,5 dl vetemjöl
1 msk kanel
Flingsalt

Fyllning
6 äpplen
3 msk socker
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
2 tsk flingsalt

GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta ihop alla ingredienserna till degen till en smulig massa. Skala och skär äpplena i klyftor. Blanda ihop socker, kanel, kardemumma och flingsalt. Lägg äppelklyftorna i en smord ugnsfast form och strö över sockerblandningen. Täck med smuldegen och grädda i cirka 20 minuter tills den fått fin färg.

2 tankar på “Äppelpaj med flingsalt”

Lämna en kommentar