Nu är det slut på semestern. Började jobba idag. Det gick faktiskt bättre än jag trodde. Är ledig på fredag, så det blir bara fyra dagar till att börja med. Stefan är ledig med Milly fram till 30 augusti då hon ska skolas in på förskolan. Lillplutten har blivit stor.
I helgen var jag, Stella och mamma ute och letade kantareller. Det blev två liter. Var förstås tvungen att göra den årliga kantarellmackan till kvällsfika.
Ett tips är att rensa svampen med en brödpensel. Hade bara den här i gummi, men bäst funkar en med svinborst.
Kantarellmacka
3 personer
3 rostbröd
Dijonnaise
1 l kantareller, grovhackade
1 pkt bacon, strimlad
1/2 gul lök, finhackad
En skvätt Oatley iMat eller annan grädde
Salt & peppar
Förväll kantarellerna. Lägg åt sidan. Stek brödskivorna lite lätt så att de får färg på båda sidor. Fräs löken med baconet. Blanda ner kantarellerna. Häll i en skvätt grädde, bara så att det blir lite krämigt. Salta och peppra. Bred ett lager dijonnaise på brödskivorna och toppa med svampröran. Njut!