SigBjörns tacotårta är verkligen en stor favorit här hemma. Vet faktiskt inte vart receptet kommer ifrån, har gjort den ett bra antal år. Hade lite leftovers från i fredags som jag bjöd mamma och pappa på till lunch igår och de ville ha receptet. Därför kommer det här igen. Den är perfekt att förbereda för att sedan skjutsa in i ugnen när gästerna kommer.
SigBjörns tacotårta
4-6 personer
6 hg köttfärs
2 påsar tacomixkryddor
6 stora tortillas
200 g färskost (Philadelphia)
3 dl creme fraiche
1 burk medium eller hot tacosås
1 st gul lök, hackad
1 st röd paprika, hackad
Riven ost, t.ex. lagrad prästost
Blanda Philadelphiaost, creme fraiche, tacosås, hackad paprika och hackad lök till en smet. Bryn köttfärs och tillsätt tacomixkryddor. Smörj en form. Lägg i en tortilla och bred på smet, strö över köttfärs. Upprepa det på den andra, tredje, fjärde och femte tortillan. På den sjätte tortillan bred ut smet och riven ost så att det täcker hela. Grädda tacotårtan i 200 grader i ugnen i cirka 30 minuter. Servera med sallad, tacochips och ostdipp. Hur gott som helst!