Matkasse

Har du testat att beställa hem någon matkasse? Funkar det bra? Planering av middagar och handling kräver sin tid, så jag förstår varför man nappar. Det måste vara skönt att få hem en kasse med väl planerade, näringsriktiga goda middagar där recepten är provlagade och smaktestade av utbildade personer inom kost och matlagning. Ingredienserna är beräknade och anpassade för antalet personer och middagar, så det blir lite svinn av matvaror som inte används. Både ekonomiskt och miljövänligt.

Det har blivit väldigt populärt med matkasse. Utbudet ökas för varje dag i takt med att marknaden växer och nu finns det inte bara Linas matkasse utan en hel uppsjö av leverantörer. Dessutom är de anpassade efter alla behov och smaker. Utbudet skiljer sig naturligtvis åt beroende på var i landet du bor. Matkasse.se är en superbra sida där du enkelt kan se vilka olika alternativ som finns just i din stad. Där finns recensioner, prisjämförelser och i vilka olika utföranden de går att beställa.

image

Vill du ha en matkasse som både är snabblagad och passar barns känsliga smaklökar finns det ett stort utbud att välja mellan. Vissa matkassar har till och med särskilda recept anpassade för att barnen ska kunna vara med och hjälpa till att laga maten.
Flera leverantörer har en stor andel ekologiska produkter som standard, och i viss mån även närproducerat i sina matkassar. Det finns förstås ett helekologiskt utbud av matkassar att välja mellan också.

För den som är gluten- och/eller laktosintolerant kan det vara tidsödande att leta och hitta de rätta produkterna i affären. De flesta leverantörerna har gluten- och laktosfria versioner av sina matkassar, där dessutom alla middagar är planerade och anpassade med ingredienser för den specifika matintoleransen.

Det finns även matkassar som erbjuder nästan helt färdiglagat. Det du behöver ha hemma är kanske bara salt och peppar och ingredienser till en sallad.

Jag skulle kunna tänka mig GI-kassen, men den går tyvärr inte att beställa i Härnösand. Skulle även kunna tänka mig Linas barnkasse. Har du någon bra erfarenhet? Tipsa gärna!

image

I samarbete med matkasse.se

Lämna en kommentar