Dumlepannacotta

Lyckades spilla kaffekoppen över datorn igår. Morr! Det är andra gången jag gör det och jag fattar inte att jag inte lärde mig då. Vände snabbt datorn upp och ner och torkade bort det jag kunde komma åt. Lät den stå och torka några timmar innan jag med spänd förväntan slog på den och testade. Allt funkade utom några bokstäver. Har nu rengjort med tops och alsolsprit och nu är det bara n och pil höger som inte funkar. Får lösa det med att kopiera in varje n och använda musen. Surt men ändå bättre än att den inte skulle funka alls…

Den här efterrätten gjorde jag i fjällen. Hittade ett recept på dumlemousse, men tycker ibland riktig grädde kan bli för mäktig. Därför blev det pannacotta istället. Riktigt gott!

Dumlepannacotta-2

Dumlepannacotta

6 personer
180 g Dumle
2,5 dl matlagningsgrädde
1 gelatinblad

Lägg gelatinbladet i vatten ca 5 minuter. Värm upp vispgrädden i en kastrull. OBS! Den får inte börja koka. Dela dumlekolorna i mindre bitar. Rör ner dem i grädden och rör tills de smält. Krama ur gelatinbladet och rör ner i grädden. Häll upp i skålar. Ställ i kylskåpet i minst 5 timmar (helst över natten). Garnera med dumlebitar.

Lämna en kommentar