Pulled beef till påsk

Här i Björnrike har vi det bra. Förutom att vi åker skidor äter, fikar och dricker vi gott hela dagarna. Idag har vi haft sol nästan hela dagen.

Igår åt vi pulled beef som jag förberedde hemma innan. Supergott tillsammans med bröd, strips och goda tillbehör. En rätt som passar finfint till påsk om man inte vill äta påskbord varje dag.

Linda-Tim-72px

Milly-72px

Pulled-beef2-1

Pulled beef

6-8 personer
1 kg nötkött (högrev eller fransyska)
1 fp passerade tomater
1/2 dl ketchup
1 dl tomatpuré
2 msk paprikapulver
Salt & peppar
1 dl buljong (vatten+buljongpulver)
1 msk rödvinsvinäger
1 stor gul lök
4 klyftor vitlök
Rejält med färska örter som timjan, persilja, oregano

Blanda passerade tomater, ketchup, tomatpuré, paprikapulver, salt, peppar, buljong och vinäger i en ugnsfast gryta. Lägg i köttet. Skala och skiva löken, skala och krossa vitlöken lätt med kniven. Lägg lök och vitlök över köttet. Lägg på locket.

Sätt ugnen på 150 °C och låt köttet koka i 6-8 timmar. Kolla till köttet ca 1 gång i timmen och ös såsen över köttet. När köttet utan problem kan dras isär med hjälp av två gafflar är det klart.
Om såsen i grytan är för vattnig när köttet är klart, tag upp köttbiten och häll upp såsen i en kastrull. Reducera tills du har en tjock och härlig sås. Lägg tillbaka köttet i grytan och finfördela det. Blanda i såsen. Finhacka de färska örterna och rör i dem med köttet och såsen. Blanda väl.

Receptet kommer från Linnéas skafferi.

Lämna en kommentar