Bästa veckan på året och mums-Måns limpa

Varje år när vi är i Björnrike konstaterar vi samma sak: Ingen semester är så avkopplande som veckan i fjällen. Det spelar egentligen ingen roll vad det är för väder för man är ändå ute. Naturligtvis är det en bonus om solen är framme.

Barnen varvar mellan skidor och bräda. Stellas målsättning var att åka bräda i sittliften och klara de svarta pisterna och det gjorde hon igår. Idag blir det en tur på längden.

Stella

Det här är en jättegod limpa som vi packar med i ryggan idag. Det är bara nyttigt innehåll. Lingonsylten gör att den blir riktigt saftig. Receptet, som kommer från Måns Zelmerlöw, hittade jag i en tidning för många år sedan.

Mans-limpa-1

Mums-Måns limpa

1 limpa
8 dl rågsikt
2 dl rågkross
1 dl havrekli
1 dl linfrö
1 msk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl lingonsylt
5 dl filmjölk
2 msk mörk sirap

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda torrvarorna väl. Tillsätt resten. Se till att få med all rågsikt som ligger i botten av bunken. Smörj en limpform och häll i/bred ut smeten. Grädda långt ner i ugnen i en timme.

Lämna en kommentar