Sitter i soffan i stugan och slöar och sappar mellan Mästarnas mästare och kvalmatch mellan Modo och Leksand. Milly sover och Tim och Stella gör lite skolarbete.
I morse hängde jag, Tim och Stella på låset när backarna öppnade. En väldigt härlig känsla att kasta sig ut i de svarta pisterna med sina barn. Stefan och Milly tog en tur med pulkan.
Idag hade jag förberett lasagne till middag. En supergod variant med oliver. Recept finns här. Igår gjorde mamma middag. Vi hade beställt kreolsk gryta. En riktig klassiker i fjällen.
Kreolsk gryta med fläskfilé och heta korvar
6 portioner
900 gram fläskfilé
4 st kabanoss, eller annan kryddig korv
2 paprikor, röda
1 burk syltlök, liten
1 burk cornichons, liten
1 dl oliver, svarta
Smör
Salt & svartpeppar
Vetemjöl, att reda av med
5 dl matlagningsgrädde
Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor som du bultar ut lite lätt. Skär korven i skivor. Strimla paprikan. Sila av syltlök, cornichons och oliver. Fräs snabbt upp korven i en gryta. Ta upp den. Bryn fläskfilén, salta och peppra. Pudra över mjölet. Lägg i korven, vänd ner paprika, syltlök, cornichons och oliver. Häll på grädden. Låt puttra svagt i ca fem minuter. Smaka av.
Servera med pressad potatis eller ris och en grönsallad.