Favoritsmörgåstårtan

Lovade ju receptet på svärmors fantastiska smörgåstårta. Den som man kan äta en, två och gärna tre bitar av.

Smorgastarta1 (1 av 1)

Maggans smörgåstårta

1 stor tårta, 12-15 bitar
2 påsar Pågen Rasker, eller ca 45 skivor formfranska

Fyllning
3 burkar tonfisk i olja, á 185 g
1 gul lök, finhackad
3 msk chilisås
3-4 msk majonnäs (eller efter smak)
4,5 dl vispgrädde
Italiensk salladskrydda
Salt & peppar
1 knippe färsk dill

Garnering
Turkisk yoghurt
1 kg räkor
1 burk svart caviar
2 finhackade, hårdkokta ägg
1 citron
Isbergssallad
1 ask körsbärstomater
1 gurka

Smorgastarta-dubbel

Börja med att blanda allt till fyllningen. Låt stå och dra i cirka 5 minuter. Häll i mer grädde om det behövs, smeten ska vara ganska lös.

Smorgastarta5 (1 av 1)

Skär bort kanterna på brödskivorna och lägg ut en tredjedel av brödet på en bricka. Bred ut hälften av röran. Gör ett till lager av brödskivor ovanpå och bred ut resten av fyllningen. Lägg sedan på det sista brödlagret. Bred på ett lager med turkisk yoghurt. Ställ svalt över natten.

Smorgastarta6 (1 av 1)

Garnera på dagen D. Lägg rader med räkor, skivad gurka i halvmånar, halverade körsbärstomater, hackat ägg, svart caviar, citronskivor och finstrimlad isbergssallad på kanterna. Bara att njuta!!

Smorgastarta (1 av 1)

Lämna en kommentar