Mjölkchokladpannacotta med apelsin och kanel

Fredag igen, friyay! Var på jobbet en sväng idag och hälsade på. Kul att träffa gänget. Passade också på att hämta ut mitt nya pass inför Liverpoolresan. Bara 13 dagar kvar nu!!

Gjorde Roy Fares mjölkchokladpannacotta till efterrätt. Apelsin- och kanelsmaken blev precis lagom. Däremot hade jag gjort lite stora portioner. Nästa gång tar jag nog mindre skålar.

Pannacotta-apelsin (1 av 1)

Mjölkchokladpannacotta med smak av apelsin

6 portioner

Pannacotta
1,5 gelatinblad
250 g mjölkchoklad
500 g grädde
45 g strösocker
1 apelsinzest
2 kanelstänger

Garnering
1 chokladbit, t.ex. dubbeldaim
2 dl vispad grädde
Kakao

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde, socker, apelsinskal och kanelstänger, ställ åt sidan 10 minuter. Koka upp grädden igen och häll genom en sil över den hackade chokladen. Tillsätt gelatinbladen och mixa med stavmixer till en slät pannacotta. Häll upp blandningen i serveringsglas och låt stå i kylen i minst 3 timmar.
Krossa daimen grovt och mjukvispa grädden. Toppa pannacottorna med detta och avsluta med att pudra lite kakao över.

Ursprungsreceptet finns här.

Till varmrätt blev det en lite lyxigare variant av lasagne. En riktig goding som jag rekommenderar varmt. Recept på den finns här.

Lasagne

Lämna en kommentar