Julfint i köket

Har städat köket riktigt ordentligt inför advent och jul. Har torkat av lister skåpluckor, you name it. Oftast blir det bara dammsugaren och skurmoppen som åker fram. Vet inte när jag drog fram spisen senast och städade bakom den. Kan säga att det inte var så fräscht. Det tog närmare tre timmar att torka rent där bakom. Har även gjort rent inne i spisen och bytt lampa.

Kok (1 av 1)

Diskmaskinen har också fått sig en rengöring. Eftersom vi kör den så ofta tyckte jag den var värd det. För vad skulle vi göra utan diskmaskin? Silen brukar jag vara dålig på att rengöra, så det har blivit Stefans uppgift. Jag däremot har kört en sån här för att få bort fett och kalk i maskinen. Nu blänker den invändigt och jag hoppas att disken kommer göra detsamma. Har även köpt den här som sprider en fräsch doft i maskinen. Hatar verkligen lukten som kan bli i en diskmaskin. Speciellt om det står smutsig disk i, ett längre tag.

Finish (1 av 1)

Maskindiskmedel är verkligen bra till mycket. Ibland händer det att inte alltid matresterna försvinner i disken. Det kan till exempel vara svårt att få bort något som bränts fast i botten på en kastrull. Då brukar jag fylla kastrullen med lite vatten, häller i ett par matskedar maskindiskmedel och låter stå över natten. Det brända löses upp och jag behöver inte ta till våld för att få bort det. Brukar se till att jag alltid har både tabletter och vanligt maskindiskmedel hemma.

Maskindiskmedel funkar även till att rengöra guldsmycken (utan stenar). Då tar jag en liten kastrull, lägger i smyckena och fyller på med vatten så att de täcks. Sedan tar jag lite maskindiskmedel och värmer upp vattnet försiktigt. Det får inte koka. Om det kokar torrt så missfärgas guldet. Tada! Ju renare smycken desto längre livslängd eftersom hudfett, små partiklar, damm och smuts tillsammans blir som ett slipmedel som nöter ner metallen.

Lämna en kommentar