Queen Madonna

Är hemma igen efter en härlig helg i Stockholm med Stefan och Milly. Har längtat kopiöst efter Tim och Stella med tanke på fredagens terrorattentat i Paris. Lite jobbigt att vara så långt ifrån varandra när nåt sånt händer. Var först inte sugen att gå på Madonnakonserten, men i efterhand är jag glad att vi ändå gick.

Madonna-11

Att se Madonna var en häftig upplevelse. Höjdpunkten var hyllningen till offren och deras anhöriga efter terrorattentaten. Madonna hade gråten i halsen när hon höll ett väldigt känsloladdat tal om att det onda aldrig får vinna över det goda och att vi ska respektera varandras olikheter och älska varandra villkorslöst.

Hon berättade att hon först tänkt ställa in konserten, men sen bestämde sig för att köra ändå. Hon sa också att terroristerna vill sprida skräck och förstöra, men att de inte ska få oss att ge vika för det vi älskar. Tillsammans höll vi en tyst minut och väldigt passande sjöng hon sen en otroligt fin version av Like A Prayer.

Madonna-10

Turnén hette Rebel Heart och naturligtvis sjöng hon flest låtar från det albumet. Rebel Heart och Devil Pray var riktigt bra. Många av de andra låtarna på albumet är kanske inte riktigt mina favoriter, men sen körde hon även några gamla godingar som Vogue, La Isla Bonita, Material Girl, Like A Virgin och Music.

Madonna-3

Vad som är roligt just med världsartister är att showen är så påkostad. Madonna hade hur många dansare som helst och det hände saker på scenen hela tiden. Fyra av låtarna spelades upp på skärm medan hon bytte om, då var dansarna i fokus.

Madonna-4

Konserten var slutsåld och slog nytt publikrekord, 40 557 besökare hade knökat in sig på Tele 2 Arena. Vi hade ståplats. En och en halv timme stod vi ganska långt fram till höger, men sen blev det så varmt så vi drog oss närmare utgången. En tjej svimmade bakom oss.

Vet inte hur vi tänkte, men vi var där redan 19.30. Inte förrän 20.00 drog DJ MaryMac igång. Ganska usel faktiskt. Sedan dröjde det ända till 22.15 innan Madonna började. Det var lite drygt. Hade grymt ont i fötterna redan när hon började, så sittplats hade inte varit helt fel.

Madonna-6

Madonna-8

Madonna-7

Madonna-9

Förutom konserten hann vi med lite shopping och restaurangbesök på Långa Raden på Skeppsholmen. Ett väldigt mysigt och lugnt ställe med mycket god mat. Perfekt om man har barnvagn med sig. Imorgon kör vi måndag och ny vecka.

Lämna en kommentar