Pumpakaka

Den här kakan påminner om morotskaka och är riktigt, riktigt smaskig. Baka den imorgon, så har du något gott till kaffet hela Halloweenhelgen!

Pumpakaka-dubbel

Pumpakaka

12 bitar
3 ägg
3 dl rörsocker
1 msk kanel
½ msk malen ingefära
½ msk malen kardemumma
1 krm riven muskotnöt
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
4 ½ dl grovriven pumpa (butternut)
1 ½ dl neutral olja

Topping
50 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
Finrivet skal från 1 apelsin (endast det orangea)
200 g cream cheese
Pumpakärnor, torrostade

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Skala pumpan med en vass kniv och riv på grova sidan av rivjärnet. Vänd ner de torra ingredienserna, riven pumpa och olja i äggvispet. Häll smeten i en smörad, bröad form med löstagbara kanter (ca 24 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen ca 50 minuter. Låt kallna.

Topping: Vispa smör, florsocker och apelsinskal fluffigt. Vänd ner färskosten och rör till en jämn smet. Bred toppingen på kakan och toppa med torrostade pumpakärnor. Pudra kakan med florsocker.

Lämna en kommentar