Jag och min Emmaljunga

Liten har blivit större. Så stor att vi nu bytt ut liggdelen mot sittdelen. Känns lite jobbigt eftersom jag verkligen älskar liggdelen med den vita lädersuffletten. Men är man 71 cm lång blir det lite trångt i liggdelen nu när det börjar bli tid för åkpåse.

Är så himla nöjd med min Emmaljunga Super VIking hittills. Hade Emmaljunga även förra gången och var lika nöjd då. I liggdelen har Milly legat mjukt på en tempererad fäll som funkat super både vår, sommar och höst. En present av mamma och pappa.

EM

Så här ser sittdelen ut till Super Viking. Även till den valde vi suflett i färgen White Leatherette. En snygg liten detalj.

EM1

Såg inte det från början, men innertyget i båda sufletterna är så sött med silvriga prickar.

EM6

Sittdelen går att fälla i tre olika lägen. Det finns även ett fjärde läge, men det är bara till för att användas när man fäller ihop vagnen. För att vagnen ska rymmas på längden (djupet) i vår Passat måste jag fälla den i mittenläget. Perfekt att få plats med annat bredvid vagnen.

Emmaljunga8

EM4

EM2

EM5

Var på Babyproffsen för att köpa åkpåse. Det är ju en djungel och mycket har hänt sedan sist vi hade vagn. Funderade först på en Vinter & Bloom, Mini Dots, Cotton Candy, men den blev för stor och klumpig i Super Viking.

Istället blev det Emmaljungas egen åkpåse Polar i Zebramönster. Den är väldigt slimmad, så att den ligger perfekt i vagnen. Förutom att den ligger bra gillar jag den även för att det går att dra ihop huvudändan för att skydda barnet när det är riktigt kallt. Positivt är också att det går att fästa åkpåsen med clips så att den inte glider omkring när man sätter i och tar ur barnet ur åkpåsen.

Åkpåsen har öppningar för 5-punkts bälte i 2 olika höjder. Den lägre höjden är Milly redan för stor för. Kul att åka vagn när man helt plötsligt kan komma upp och se en massa saker.

Emmaljunga7

Det svåra är hur mycket kläder man ska ha på i åkpåsen. Nu när det varigt hyfsat varma dagar har det bara blivit en extra tröja, vantar, tjocksockar och mössa. Det är lätt att klä på för mycket kläder, för säkerhets skulle brukar jag stoppa ner två fingrar i nacken och känna att hon inte är för varm.

Så här gott sover hon ute på dagarna. Ställer bara ut vagnen så sover hon ett par timmar på förmiddagen och eftermiddagen.

Emmalunga6

Lämna en kommentar