Snyggaste pumpan till Halloween

Beware! Här kommer en beskrivning på hur jag gör mina pumpor till Halloween. Köpte verktyg och mönster på Walmart i New Jersey för typ 17 år sedan och de håller fortfarande lika bra. Såg att liknande verktyg finns i deras webshop, men det verkar tyvärr inte som att de skickar till Sverige.

Pumpa (1 av 1)

Så här ser mönsterboken och verktygen ut. Det är två små sågar och två ”pickare”. Mönstren har tre svårighetsgrader. Beware tillhör den högsta svårighetsgraden.

Pumpa-monster (1 av 1)

Pumpa-verktyg (1 av 1)

Först börjar jag med att skära ut ett lock på pumpan med en kniv. Det gör jag lite sicksackigt. Sedan smörjer jag snittytan (både på locket och pumpan) med en fet salva. Då håller sig pumpan bättre.

Innandömet gröper jag ur först med händerna och sedan med en sked. Det är geggigt, men ganska roligt! Botten bör vara ganska platt, så att det går att ställa värmeljus där.

Pumpa-dubbel

När jag valt ut mitt mönster sätter jag fast det med tejp på pumpan och pickar med det lilla spetsiga verktyget runt i konturerna. Det går även bra med en tandpetare.

Pumpa-dubbel1

Till sist tar jag bort mönstret och börjar såga med de små sågverktygen. Här vet jag inte riktigt någon motsvarighet. Det är svårt att hitta en sån liten kniv. Jag tror faktiskt man måste ha något liknande verktyg för att kunna göra pillriga mönster.

Pumpa-Stella1 (1 av 1)

Tada! Färdigt! I år gjorde vi den svåraste av dem alla. Det tog 1 1/2 timme. Men fin blev den. Alltid lika spännande att ställa ut första kvällen och se hur det blir.

Lämna en kommentar