Brieostpuffar och edamamebönor

Som jag säkert skrivit tidigare är vi mer för tilltugg än förrätter i vår familj. Det här är de senaste vi snöat in på. Har handlat för en laddning till imorgon.

Ostpuffar

Brieostpuffar

Använd en ganska fast brieost som är färdigpackad i kyldisken. Jag har bara testat med Brie President färdigpackad i trekant och den fungerar bra. Lidl ska också ha en bra ”tårtbit”.

Skär brieosten i kuber (ca 1-2 cm). Jag skar bort kanterna, men det är inget måste. Lägg kuberna på en platt tallrik (om den lutar rinner osten iväg) med bakplåtspapper och värm i micron ca 2-3 minuter. Passa så att de inte bränns. Ta ut dem, låt svalna något och servera sedan.  Vi åt dem som de var, men går även att dippa eller smaksättas med t.ex. grillkrydda, tacokrydda eller vitlökspulver.

Edamame

Edamamebönorna tinar du antingen i micron eller i kokande vatten och toppar sedan med lite flingsalt. Vill du ha mer sting kan du blanda med chiliflakes.

Du ska alltså köpa bönorna med hela skidan. Brukar finnas i frysdisken. Ät sedan genom att dra ut bönorna ur skidorna med tänderna (lämna den träiga skidan).

Lämna en kommentar