Hemmagjord kebab

Det finns sååå många bloggvänner därute som lagar fantastisk mat som jag inte kan låta bli att inspireras av. Ikväll gjorde vi kebab efter ett recept på Jennys matblogg. H E L T  S J U K T  G O T T ! Smaken är väldigt lik den köpta. Om inte godare till och med.

Nu hänger vi i soffan framför Idol. Inser att Idolfredagarna i soffan varit grymt saknade! Skönt att ordningen är återställd.

Kebab-1 (1 av 1)

Kebab

4 personer
1 kg nötfärs (eller blandfärs)
1 1/2 msk malen spiskummin
3 pressade vitlöksklyftor
1 ägg
2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 msk lökpulver

Gör så här: Sätt ugnen på 100 grader. Rör ihop alla ingredienser ordentligt, så att alla kryddor blandas om. Baka ihop till en jämn rulle utan håligheter, något mindre i storlek än en köttfärslimpa. Rulla in i grillfolie med ändarna böjda neråt (för att vätskan ska rinna ut). Tänk på att lägga en form i botten av ugnen som fångar upp vätskan. Lägg in rullen i ugnen i cirka tre timmar. Låt svalna och förvara sedan i kylen över natten. Precis innan du ska äta hyvlar du med en osthyvel. Tryck ner den ordentligt när du skär så att du får snygga remsor. Min osthyvel var kass, så vi skar tunna skivor med en kniv istället. Stek kebaben i olja eller smör och servera med pompa, bästa såsen (recept längre ner) och grönsaker.

Kebab-4 (1 av 1)

Kebaben ser verkligen ut som den köpta. Så här såg den ut innan vi stekte den.

Kebab (1 av 1)

Kebabsas (1 av 1)

Vit kebabsås

2 dl gräddfil
1 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
1/2 dl Fanta apelsin
1/2 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
Salt & peppar
1 tsk sambal oelek
1/2 kryddmått cayennepeppar

Gör så här: Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Den blir ännu godare om du gör den dagen innan.

Lämna en kommentar