LCHF: Stuvad savoykål och kryddiga korvar

Download PDF

Savoykål är en släkting till vitkål och ett bra alternativ till pasta och potatis. Det är jättegott att stuva den i matlagningsgrädde. Jag smaksatte även med lite dijonsenap.

Savoykal (1 av 1)

Stuvad savoykål

4 personer
1 savoykålshuvud, ca 700 g
3-5 dl Oatley iMat (kålen ska bli riktigt krämig)
1 tärning kycklingbuljong
1-2 tsk dijonsenap
Salt & peppar

Tillbehör
Kryddiga korvar t.ex. choritzo

Savoykal-1 (1 av 1)

Skär bort roten och ta bort de yttersta bladen på kålen, strimla och skölj. Fräs kålen i smör en kort stund och tillsätt grädden. Låt småkoka under lock tills kålen mjuknat. Smula ner buljongtärningen och smaka av med senap, salt och peppar. Låt koka någon minut till. Servera med goda kryddiga korvar som till exempel choritzo eller salsiccia.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *