Har hittat en ny paj i min samling som är lika god som den låter. Pajen görs i en springform så att den får den höga, härliga höjden.
Ceasarpaj
4-6 portioner
3 dl mjöl
100 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
1 grillad kyckling
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1/2 tsk salt
Svartpeppar
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
3 dl riven parmesan
2 msk sardellcreme
Garnering:
1 pkt bacon
Romansallad
Riven parmesan
Blanda mjöl, smör och vatten till en deg och tryck ut i en form. Nagga och förgrädda i 225 C, 10 min.
Rensa och bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Strimla purjo och vitlök och stek i smör tills de mjuknat. Blanda ner kycklingen och salta & peppra. Lägg fyllningen i skalet. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, 2 dl av osten och sardellcremen. Häll äggstanningen i formen och strö över 1 dl ost. Sänk värmen till 200 C och grädda ca 40 minuter.
Skär bacon i mindre bitar och stek frasiga. Strö dem över pajen tillsammans med strimlad sallad och riven parmesan.
Servera med en god sallad och vitlökssås.
Vitlökssås
1 dl creme fraiche (34%)
2 msk majonnäs (gärna Hellmanns)
1 finhackad (inte riven) liten vitlöksklyfta
En gnutta salt
Blanda allt och låt stå kallt och dra en stund. Supergod och krämig!
Recepten kommer från den härliga bloggen Matplatsen.
Vad fin den blev!!! kul att du gillade. Kramar!!!
Tack Victoria! Dina recept brukar falla mig i smaken <3