Tacodessert med glass, grädde, färsk frukt och bär

Här kommer receptet på den goda efterrätten vi åt på midsommarafton. En vän till mig tipsade om att det finns aluminiumrullar på Clas Ohlson just för detta ändamål . Måste verkligen ta och göra ett besök där, för i värmen som var på midsommarafton smälte flarnen och behöll inte den fina formen.

Tacodessert-72px (1 av 1)

Tacodessert med glass, grädde, färsk frukt och bär

1 dl socker
1 dl ljus sirap
100 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 msk kakao

Tacodessert-2-72px (1 av 1)

Tacodessert-3-72px (1 av 1)

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Klipp ett bakplåtspapper i två delar. Blanda socker, smör och sirap i en kastrull, låt sjuda tills sockret och smöret smält. Blanda mjöl och kakao i en bunke. Häll över den varma blandningen över de torra ingredienserna och blanda ihop till en lös deg.

Ta en barnkavel eller en stor kavel och lägg mellan två glas eller muggar. Klicka ut ca 1 msk deg på vardera bakplåtspapper. Baka två kakor i taget ca 6 minuter. Kanske någon minut längre beroende på ugn. Ta ut dem ur ugnen och lägg snabbt bakplåtspapperet med flarnet över kaveln. Håll i bakplåtspappret, annars är det lätt att bränna sig. Låt de stelna. Tryck gärna till lite i botten, så de står lättare på ett fat vid servering.

Fyll tacoskalen med vaniljglass, grädde, färsk frukt och bär. Ringla choklad över!

Receptet kommer från Gourmetmorsan. Hon fyllde med kiwi, ananas och jordgubbar.

Lämna en kommentar