Kebabpaj

Download PDF

Vilken härlig kväll det blev. Jag och Milly följde med Stefan och barnen några hål på golfbanan. Så kul att även Stella kommit igång riktigt.

Till middag åt vi en himla god kebabpaj som blev väldigt populär bland barnen. Det var knappt att den räckte. Skulle behövt göra två.

Kebabpaj (1 av 1)

Kebabpaj

4-6 personer

Pajskal:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör
1 1/2 dl fil eller naturell yoghurt

Fyllning:
500 g kebabkött, kryddat fläskkött (finns i de flesta köttdiskar)
Grillkrydda och kebabkrydda
1 gul lök
4 hackade tomater
2-4 hackade feferoni
2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
2 vitlöksklyftor, hackade
Italiensk salladskrydda
Riven ost

Gör så här: Blanda alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i en pajform. Förgrädda i 10 minuter på 225°C. Ta ut och låt svalna.

Hacka löken. Krydda och stek köttet väl. Tillsätt löken och låt den steka med i några minuter. Lägg köttet i pajformen.

Blanda crème fraiche, majonnäs och vitlök. Krydda blandningen med italiensk salladskrydda. Hacka tomaterna, feferonin och blanda med crème fraicheblandningen.

Bred blandningen över köttet och lägg på riven ost. Grädda i 15 minuter på 225°C.

Servera med en god sallad.

Receptet kommer från Gourmetmorsan.

Tim1-600

Stella-600

Tim

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *