Ikväll fick vi besök av Stefans moster, morbror och kusiner med barn som ville komma och uppvakta Milly. Hade förberett lite mat som vi bjöd på istället för fikabröd.
Potatissalladen förbereds dagen före
Fransk potatissallad
7-10 personer
1,5 kg potatis
Dressing
1/2 dl vinäger (lite drygt)
1 tsk salt
1 tsk senapspulver eller 1 msk senap
1 msk basilika, oregano
1 1/4 dl olja
1/4 dl vatten
1 purjolök
Färsk persilja
Koka, skala och skiva potatisen. Blanda dressingen. Häll dressingen över den varma potatisen. Täck över och låt stå till nästa dag. Varva potatis, purjo och persilja innan servering.
Även kycklingen kan med fördel förberedas dagen innan
Senapsdressad kyckling med pepparrot
10 personer
1 kg kycklinglårfilé
Smör
Olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Färsk pepparrot och cocktailkapris till garnering
Dressing
1 msk fransk senap
1/2 dl rapsolja
1/2 dl vatten
2 msk hackad rödlök
2 msk hackade små kapris
Ca 2 msk riven färsk pepparrot
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Dagen före: Sätt ugnen på 175°C. Skär varje kycklinglårfilé i tre bitar. Bryn kycklingbitarna hastigt i smör och olja i omgångar i en stekpanna tills de får färg. Krydda med salt och peppar.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Ställ in
i mitten av ugnen 5–10 minuter. Låt svalna och förvara övertäckt i kylen.
Dressing: Lägg senapen i en bunke och vispa i oljan, lite i taget. Tillsätt vatten, rödlök, kapris och pepparrot under fortsatt vispning – den ska vara lättflytande. Krydda med salt och peppar. Ställ kallt.
30 minuter före servering: Lägg kycklingen på ett fat. Ringla över dressingen. Strö över grovriven pepparrot och cocktailkapris.
Receptet kommer från ICA.
Blandsallad med apelsin och solrosfrön
Alla ville gosa med Milly och hon verkade bara trivas, gjorde knappt ett ljud ifrån sig. Helt plötsligt blev Harriet och Lucas stora. Harriet tyckte det var väldigt spännande med en liten bebis.
Kakan är även god att äta utan glasyr
Världens enklaste kladdkaka
125 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjöl
3-4 msk kakao
Glasyr
50 g smör
1 msk kakao
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
3 msk vatten
Kaka: Smält smöret. Blanda de övriga ingredienserna direkt i kastrullen. Bröa en form med kokos eller hackad mandel. Grädda i ugnen på 175 C i cirka 20-25 min. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
Glasyr: Smält smöret och blanda med de övriga ingredienserna. Låt svalna lite. Bred över kakan och toppa med exempelvis salmiakrutor.
Varmt TACK för en mysig eftermiddag/kväll med babymys och jättegod mat. Kram till er alla fem.
Tack själva! Bara kul att ni ville komma <3