Ny glugg till kameran

För några år sedan sålde jag min systemkamera och köpte en Sony Nex-3N. Jag ville ha en liten och smidig kamera att ta med överallt med både möjlighet till automatinställningar och manuella inställningar.

IMG_3537

IMG_3538

För mina behov har den funkat bra. Det jag dock saknat är wifi för att enkelt kunna föra över bilder till Instagram och Facebook. Jag har också saknat ett objektiv som är ljusstarkare än mina andra två och har stor bländare som kan ta bilder med kort skärpedjup.

Nu har jag äntligen gjort slag i saken och i veckan kom paketet!!! Beställde här – de har bra priser, riktigt snabb leverans och den bästa servicen! Dessutom finns de Norrland!

IMG_3539

De objektiv jag har nu är alltså de här:

  1. Mitt nyaste inköp – fast teleobjektiv Sony E 50/1,8. Bra till att fota porträtt och närbilder.
  2. Det objektiv jag använt mest hittills – Normal Sigma 30/2,8. Tar fina närbilder med okej skärpedjup.
  3. Det standardobjektiv som följde med kameran – Sony E 16-50 mm. Bra om du vill få med mycket i bilden. Zoomar litegrann och är dessutom väldigt kompakt att packa med!

Är lite sugen på att byta upp mig till Sonys A5100. Några av fördelarna med den är att den har touchscreen, wifi och blixt som går att rikta. Alla objektiv som passar till Sonys E-fattning passar även till A-serien (serien efter Nex) och det är ju bra för mig i så fall.

Lämna en kommentar