Tips på påskig förrätt

Här kommer ett sista minuten-tips på en smarrig förrätt till påskmiddagen eller bidrag till påskbuffén – räktårta. Den är heeelt fantastisk!
Raktarta

Raktarta-2

Räkcheesecake

250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
100 gram smält smör

Fyllning till räktårta:
5 gelatinblad
400 gram philadelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
Salt & peppar

Gör din räkcheesecake så här: Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

Precis innan servering dekorera den med till exempel räkor, ägg, rom och dill.

Raktarta-1

Tack Jenny för detta goda recept!

Kycklingar

Lämna en kommentar