Startskottet på påsken

Skärtorsdag idag och påskledigt. Heeelt underbart! Stella tog kvasten och flög till Blåkulla med Tea och Morris.

Stella

Glad påsk!Dukning

Medan jag fixade påskäggen till barnen lagade Stefan middag. Jättegod gyros på fläskytterfilé.

Gyros

Pita gyros

4 personer
1 stor fläskytterfile
Pitabröd
Valfria grönsaker

Kryddningen
2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel

Skaka om kryddorna så är gyrosblandningen klar.

Marinaden
1/2 pressad citron
1/2 dl olivolja
2-3 msk gyroskrydda

Blanda ihop kryddningen (räcker till många portioner). Skär köttet i små delar. Blanda ihop marinaden och lägg köttet i den , gärna 4 timmar innan den ska lagas. Hetta sedan upp en panna och fräs köttet klart. Om det önskas starkare kan du krydda lite mer under stektiden.

När köttet är klart så är det bara att servera med pitabröd, grönsaker och vitlökssås. Enkelt och väldigt väldigt gott! Receptet på vitlökssåsen hittar du längre ner. Har nog aldrig smakat en godare egenlagad vitlökssås.

Sas-1

Vitlökssås

5 dl creme fraiche
1 pressade vitlöksklyfta
1 msk chilisås
1 tsk salt
Lite citronpeppar
Ev. lite örtkrydda

Rör ihop alla ingredienser och låt stå kallt några timmar innan servering.

Båda recepten kommer från Jennys matblogg.

Buket-dubbelFina buketter stod Stefan och svärföräldrarna för.

2 tankar på “Startskottet på påsken”

  1. Stans sötaste påskkärring ! Hoppas hon kom hem ordentligt från Blåkulla.
    men var är Påskgubben ?
    Kram och Glad Påsk

    Svara

Lämna en kommentar