LCHF – Kantarellsoppa med parmesanflarn

Har letat efter ett vardagsrecept på kantarellsoppa som både är gott och enkelt att göra. Det här receptet passar både med gula kantareller och trattisar.

Parmesanflarnen var så goda att de även passar som tilltugg till en drink.

Tips! Om du använder torkade trattisar (som jag gjorde den här gången) kan du lägga svampen i lite vatten, precis så att det täcker, och låta den dra i minst 30 minuter. Blötläggningsvattnet går bra att använda vid matlagning.

KantarellsoppaKantarellsoppa

3-4 personer
450 g kantareller (frysta eller torkade går bra)
1 gul lök
4 dl grädde
4 dl mjölk
1 buljongtärning (svamp) alt. fond
Smör
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar
Färsk dill

Fräs kantarellerna i smör. Lägg den frästa svampen åt sidan och fräs löken i smör.

Häll i lök, buljong/fond, grädde och mjölk i en kastrull. Tillsätt 2/3 av svampen (spara resten till servering). Krydda med salt, svart- och vitpeppar och koka upp någon minut. Mixa soppan så slät som du vill ha den med mixerstav.

Häll upp i fina skålar och garnera med dill och resten av de hela svamparna.
Servera med en trevlig sallad på sidan.

Receptet hittade jag här.

Parmesanflarn

10-15 st

Sätt ugnen på 175 grader. Fördela 2 dl färskriven parmesanost i runda ringar på en plåt med bakplåtspapper. Låt baka i ca 8 minuter, tills parmesanen får en gyllene färg.

 

Lämna en kommentar