Italienskt bjudbröd

Trodde att jag hade bloggat om den här maträtten tidigare, men icke. Den här rätten har blivit Stefans favoriträtt och jag är nästan beredd att hålla med. Längtar redan till lunchen imorgon då det sista lär gå åt!

Bjudbrod-dubbel

Bjudbrod3 (1 av 1)

Italienskt bjudbröd

Ett bröd (ca 4 personer)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
500 köttfärs
Smör att steka i
1 burk krossade tomater
2 msk torkad basilika alt. en kruka färsk
1-2 tsk salt
Peppar
En nypa socker
1 dl blandade oliver utan kärnor
125 g mozzarella
150 g riven ost (gärna med mycket smak)
1 lantbröd el liknande (runt eller avlångt)

Hacka lök, vitlök och tomaterna. Stek färsen med löken och tillsätt sedan krossade tomater, soltorkade tomater och basilika. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt, peppar och socker. Ställ åt sidan och låt svalna något.

Skär av ett lock på brödet och gröp ur det till sdet återstår en kant på ca 2 cm runtom. Hacka oliverna och skär mozzarellan i bitar. Blanda ner riven ost, mozzarella och oliver i köttfärsblandningen och fyll brödet med detta. Lägg på locket och slå in brödet i aluminiumfolie. Grädda i 175 C ca 30 min tills det är genomvarmt. Servera med en god sallad.

Bjudbrod5 (1 av 1)

Receptet kommer från Matplatsen.

Lämna en kommentar