Julkort i sista minuten

När barnen var små skickade vi alltid fotojulkort, men nu när de blivit större har det inte blivit av. Har inte heller velat skicka enkla, köpta julkort. I år fick Stella och jag för oss att vi skulle göra några pärlplattsjulkort och nu sitter vi här med det sista för att hinna få iväg dem i tid.

Julkort

 Det som behövs för att göra pärlplattsjulkort:

Pärlor
Pärlplattor
Strykjärn
Bakplåtspapper
Papper
Papperslim
Tråd
Dymo

Gör pärlplattor i former du tycker om. Stryk pärlplattorna med strykjärn på medelvärme några sekunder med ett bakplåtspapper emellan. Låt svalna under en tyngd, så att inte pärlplattan böjer sig. Klipp till dubbla kort av lite tjockare papper. Limma fast pärlplattan med papperslim och fäst tråden bakom. Skriv dina julhälsningar med dymon.

Lämna en kommentar