Kom på att jag inte hunnit med att skriva om släktträffen som vi hade i sommar. Alla bidrog till buffébordet som var fantastiskt. Har lyckats samla ihop några av godbitarna. Det vattnas i munnen bara jag tänker på hur gott det var. Pajdegen är min standardpajdeg. Man kan också köpa färdig pajdeg.
Ciccis goda vitlökspaj
3 msk Kesella 1 %
75 g margarin
2 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl
Fyllning
200 g hackad rökt skinka
1 burk hela champinjoner
1 ask Cantadou vitlök och örter (modell större)
2 dl creme fraiche
Riven ost
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen i matberedare. Låt gärna degen vila en stund i kylskåp innan du trycker ut den i pajform. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 200 grader ca 10 minuter. Lägg på champinjoner och skinka. Blanda ost med creme fraiche och klicka över röran. Och strö över den rivna osten. Gratinera i 175 grader ca 20 minuter eller tills osten smält.
Guningers läckra marinerade rostbiffsrullar
6 personer
400-500 g rostbiff
Marinad
2 msk balsamvinäger
3/4 dl rapsolja
1/2 spansk peppar, finhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
3 salladslökar, skivade
5 soltorkade marinerade tomater
Skalet av 1/2 citron, finrivet
1/2 dl kapris
Garnering
Coctailtomater
Rulla rostbiffsskivorna till rullar och lägg upp på serveringsfat. Blanda alla ingredienser till marinaden och skeda över rostbiffen. Låt stå i kylen ca 2 timmar innan servering.
Anna-Karins smarriga skinkrullar
6-8 portioner
1 kyld smördeg, 25×42 cm
2 dl riven smakrik ost
100 g finhackad rökt skinka
1/2 dl finhackad persilja
1 finhackad rödlök
1/2 dl finhackade gröna oliver
1 ägg
Rulla ut smördegsplattan på plåt med bakplåtspapper. Blanda ost, skinka, persilja, rödlök och oliver. Lägg blandningen i en sträng mitt på smördegen. Vik ihop och vänd den. Skär sedan några snitt på tvärsen och pensla med ägg. Grädda i 225 grader ca 18-20 minuter.
Den här pastasalladen har jag skrivit om förut, men skriver om den igen. Vanligtvis brukar vi ha kyckling eller bacon i, men eftersom det serverades kallskuret räckte det med en vanlig pastasallad.
Favvopastasallad
4 personer
Pastaskruvar el annan pasta
1 rödlök
1 Paprika
1 burk majs
1 pkt fetaost
Dressing
1/2 burk pesto
1/2 dl vinäger
4 msk olivolja
1-1 1/2 dl sweet chilisås
Färsk basilika, hackad
Rör ihop dressingen och blanda ihop med pastan. Blanda ner resten av ingredienserna. Lätt som en plätt.
Söta tremänningar