Paj med lingonkola

Kolapaj

HIttade lingon i frysen från förra året som jag gjorde en lingonkolapaj av i väntan på årets röda vinbär. God att servera tillsammans med Kesella vanilj.

Paj med lingonkola

Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl rapsolja
1/2 dl kallt vatten
1 dl strösocker

Fyllning
1 dl strösocker
1 1/2 dl råsocker
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 gelatinblad
5 dl färska lingon

Tillbehör
2 dl vaniljkesella

Arbeta ihop degen i en bunke. Tryck ut den i en ugnssäker form. Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter. Blanda socker och grädde i en kastrull och låt smälta under omrörning. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Ta upp dem och låt dem smälta i kolasåsen. Ställ den att halvstelna. Fyll pajskalet med färska lingon och häll över kolasåsen. Servera med en klick vaniljkesella.

Lämna en kommentar