En svalkande drink och god mat i det fina vädret – är det inte sommar så säg. Här kommer några nyupptäckta pärlor.
Gin Sin
1 kanna (6 martiniglas)
3 1/2 dl gin
1 1/4 färskpressad apelsinjuice
1/2 dl färskpressad citronjuice
Kärnorna från 1/2 granatäpple
Blanda dryckerna i en kanna, kyl väl. Häll upp i coctailglas med kärnor i botten. Receptet kommer från Icakuriren.
Färskpotatis med gräslökssmör
6 personer
800 g små färskpotatisar
Salt
Nymalen svartpeppar
150 g rumstempererat smör
Det yttersta gula skalet från 2 1/2 citroner, finrivet
2 dl finhackad gräslök
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen försiktigt, men skrapa inte bort skalet. Skär ett kryss på toppen av varje potatis och krydda med salt och svartpeppar.
Rör samman smör, citronskal och finhackad gräslök. Lägg en klick i krysset på varje potatis, försök gärna trycka ner smöret så mycket som möjligt.
Rosta potatisen i mitten av ugnen i cirka 35–40 minuter eller tills den känns mjuk i mitten. Ös gärna potatisen då och då med smöret som lägger sig i botten av formen.
Servera potatisen varm. Receptet kommer från Icakuriren.
Rub är väldigt enkelt att göra och gott. Kul att variera marinad med. Den här rubben är lagomt rökig. Lidl har väldigt bra vacuumförpackat kött och till bra pris. Ett tips är att kolla där.
Grillad entrecôte med BBQ-rub
4 personer
600 g entrecôte
1 msk flingsalt hickory
1 tsk grovmald svartpeppar
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk senapspulver
1 tsk råsocker
1 tsk paprikapulver
Blanda alla kryddor till rubben. Gnid in rubben i entrecôten ca 5 minuter innan de ska grillas. Grilla 2-3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 58˚C. Receptet kommer från Ica.
Recept till tomatsalsan finns här.