Kassler Creole är en favorit hos oss sedan länge. Tror inte att jag visat den här tidigare. Servera med ris, en god sallad eller både och.
Kassler Creole
4 portioner
1 purjolök
1 röd paprika
1 liten burk ananas
1 msk curry
1 msk soja
1 msk smör
500 g kassler
3 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1 krm cayennepeppar
2 msk riven kokos
Strimla purjo, paprika och ananas och fräs i smör med curry och soja. Lägg i botten på en ugnsform. Skär kasslern i stavar och lägg ovanpå fräset. Vispa grädden ganska fast och rör ner chilisås och cayenne. Bred ut ovanpå kasslern. Strö över riven kokos. Grädda i 200 grader ca 25 minuter.
Receptet kommer från den här tjejen.
Ruccola- och champinjonsallad
300 g champinjoner
1 rödlök
50 g ruccola
3 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
1 tsk italiensk salladskrydda
Salt och peppar
Skär champinjoner i tunna skivor och rödlöken i strimlor. Lägg champinjoner och rödlök tillsammans med ruccola i en skål. Blanda vinegrätten och häll över.
Salladen kommer från Klaras GI-mat.