Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop mjöl, smör, vatten och ½ tsk salt för hand eller i en matberedare. Platta ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel i botten och ställ i frysen ca 5 min innan du förgräddar den i 10 min. Sänk sedan ugnstemperaturen till 175 grader när pajskalet är färdiggräddat.
Skala och hacka ½ gul lök. Hetta upp 1 msk smör i en kastrull. Krama vätskan ur spenaten och fräs spenat och lök några minuter. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar.
Halvera cocktailtomaterna och skär salamin i strimlor. Skär brieosten i skivor. Lägg spenatblandning, salami och ost i de förgräddade pajskalet.Toppa med cocktailtomaterna.
Skölj ur den använda bunken och vispa ihop 3 ägg, 3 dl mjölk, ½ tsk salt och 1 krm peppar och häll i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader tills äggstanningen har stelnat, ca 30- 40 min. Grundreceptet kommer från tasteline.com.
Sätt ugnen på 200 grader. Skär smöret i bitar. Blanda ihop smöret med båda mjölsorterna och ättika för hand eller i en matberedare. Platta ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel i botten och ställ i frysen ca 5 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
Rensa och skär svampen i grova bitar. Skala och finhacka löken. Stek svamp och lök i smöret i en stor stekpanna tills all vätska har kokat bort. Krydda med salt. Lägg svampfräset åt sidan. Strimla och stek baconet i stekpannan. Fyll pajskalet med bacon, svampfräs, riven ost och rucola.
Vispa ihop alla ingredienser till stanningen. Häll i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 minuter, tills den fått fin färg och stanningen stannat. Grundreceptet kommer från ica.se.
Servera med en god sallad till.
Minns du? Paj o paj o paj………
Kram/Elisabet
Vad roligt att du nämnde det. Faktum är att vi faktiskt pratade om det den här kvällen 🙂 Kram