Lasagne i barnens smak

Älskar att laga maträtter då barnen äter som hästar. Det händer, men inte allt för ofta. Är det bara sådär halvgott finns oftast inte tid att sitta ner på rumpan för att ta en portion till. Den här varianten på lasagne var ett sånt praktexempel för att ta om och om igen. Receptet kommer från Coops Mer Smak nr 9 2013.

Lasagne1av1_zps553a0a52

4 portioner
500 g nötfärs
1 msk rapsolja
1 liter Kelda tomatsoppa, 2 förpackningar
250 färsk pasta
200 g riven ost

Lasagne21av1_zps9ac1cbc1

Stek nötfärsen i rapsolja i en het stekpanna. Stek under omrörning tills all färs är brun. Häll lite av tomatsoppan i botten på en ugnsform. Lägg på färska pastaplattor. Bred ut hälften av köttfärsen ovanpå. Häll på mer soppa. Lägg på ett lager till med pastaplattor, resten av köttfärsen och mer soppa. Lägg på de sista pastaplattorna (lager 3). Häll i resten av soppan och strö över 200 g riven ost. Ställ formen i mitten av ugnen. Servera med rivna morötter.

Lämna en kommentar