Veckomatsedel v 38

Har ätit flera goda recept på sistone som jag tänker tipsa er om kommande vecka. Kanske kan något passa.

Måndag: Zucchinipasta och köttfärssås

Zucchinipasta

Tisdag: Grillad fläskkarré med ugnsbakade tomater och persika

521av1_zps6ae7754a

4 portioner
4 skivor fläskkarré
8 tomater
4 persikor
Salt
Peppar
Vitlökspulver eller vanlig vitlök
Chilipeppar

Sätt ugnen på 175 grader. Skiva tomaterna och persikorna och lägg i en ugnsform. Salta och peppa. Häll sedan 1-2 dl vatten över. Hetta upp stekpannan till strax över medelvärme. Ställ in tomaterna och persikorna i ugnen i ca 20 minuter.

Krydda fläskkarrén ordentligt med salt, peppar, vitlökspulver (eller vanlig vitlök) och chilipulver. Grilla eller stek fläskkarrén två minuter på varje sida, sänk sedan värmen och se till att karrén når 85 grader inuti. Ta ut tomat- och persikoblandningen och servera med fläskkarrén.

Onsdag: Elin Ahlbergs sommarsallad

DSC00441_zps731d5e5b

3 kycklingfiléer
1 huvud romansallad
1 näve spenat/spenatmix
1 näve ruccola
Soltorkade tomater
1 orange paprika
Svarta oliver
Fetaost
Olivolja
Basilika
Vitlök
Salt
Salladskrydda
Pasta

Dela kycklingfiléerna i 3-4 bitar/skivor. Salta och fräs i smör. Skär upp romansalladen och skölj tillsammans med resten av salladen. Hacka soltorkade tomater, paprika och oliver. Blanda samman allt.

Mixa basilikan med olivolja, en vitlöksklyfta och lite salt. Ringla över salladen. Strö ner fetan och lägg dit  kycklingen. Avsluta med lite salladskrydda och blanda allt.

Torsdag: Omelett med ärtskott och solrosfrön

IMG_0801_zpsa57abfb7

1 portion
2 ägg
2 msk vatten
Salt och svartpeppar
1 tsk smör
Ärtskott och alfalfagroddar
2 msk solrosfrön

Vispa ihop äggen, vatten, salt och peppar. Häll smeten i en stekpanna några minuter på medelvärme. Fördela ärtskott, groddar och solrosfrön över.

Fredag: Svenska havskräftor till förrätt (lite större finns på Coop) och grillat till varmrätt

DSC01116_zpsca6600b9

Lördag: Sojakyckling och pompa

DSC01205_zpsbc0c98c4

Söndag: Gör en utflykt och packa med sillklämmor

IMG_0490

4 portioner
4 msk smör
4 tunnbröd
några salladsblad
4 kokta kalla skivade potatisar
2 hårdkokta kalla skivade ägg
350 g sill av valfri sort, gärna en krämig variant
10 cm skivad gurka
1 liten skivad rödlök
1 dl gräddfil, eventuellt

Lämna en kommentar