Har ätit flera goda recept på sistone som jag tänker tipsa er om kommande vecka. Kanske kan något passa.
Måndag: Zucchinipasta och köttfärssås
Tisdag: Grillad fläskkarré med ugnsbakade tomater och persika
4 portioner
4 skivor fläskkarré
8 tomater
4 persikor
Salt
Peppar
Vitlökspulver eller vanlig vitlök
Chilipeppar
Sätt ugnen på 175 grader. Skiva tomaterna och persikorna och lägg i en ugnsform. Salta och peppa. Häll sedan 1-2 dl vatten över. Hetta upp stekpannan till strax över medelvärme. Ställ in tomaterna och persikorna i ugnen i ca 20 minuter.
Krydda fläskkarrén ordentligt med salt, peppar, vitlökspulver (eller vanlig vitlök) och chilipulver. Grilla eller stek fläskkarrén två minuter på varje sida, sänk sedan värmen och se till att karrén når 85 grader inuti. Ta ut tomat- och persikoblandningen och servera med fläskkarrén.
Onsdag: Elin Ahlbergs sommarsallad
3 kycklingfiléer
1 huvud romansallad
1 näve spenat/spenatmix
1 näve ruccola
Soltorkade tomater
1 orange paprika
Svarta oliver
Fetaost
Olivolja
Basilika
Vitlök
Salt
Salladskrydda
Pasta
Dela kycklingfiléerna i 3-4 bitar/skivor. Salta och fräs i smör. Skär upp romansalladen och skölj tillsammans med resten av salladen. Hacka soltorkade tomater, paprika och oliver. Blanda samman allt.
Mixa basilikan med olivolja, en vitlöksklyfta och lite salt. Ringla över salladen. Strö ner fetan och lägg dit kycklingen. Avsluta med lite salladskrydda och blanda allt.
Torsdag: Omelett med ärtskott och solrosfrön
1 portion
2 ägg
2 msk vatten
Salt och svartpeppar
1 tsk smör
Ärtskott och alfalfagroddar
2 msk solrosfrön
Vispa ihop äggen, vatten, salt och peppar. Häll smeten i en stekpanna några minuter på medelvärme. Fördela ärtskott, groddar och solrosfrön över.
Fredag: Svenska havskräftor till förrätt (lite större finns på Coop) och grillat till varmrätt
Lördag: Sojakyckling och pompa
Söndag: Gör en utflykt och packa med sillklämmor
4 portioner
4 msk smör
4 tunnbröd
några salladsblad
4 kokta kalla skivade potatisar
2 hårdkokta kalla skivade ägg
350 g sill av valfri sort, gärna en krämig variant
10 cm skivad gurka
1 liten skivad rödlök
1 dl gräddfil, eventuellt