Sojakyckling

För någon helg sedan gjorde jag sojakyckling och grekisk sallad till middag. Receptet kommer ursprungligen från mamma. Det är väldigt enkelt och väldigt gott. Man kan även ha pommes frites till. Jag gjorde så mycket kyckling, så att det blev över. Perfekt att ta fram ur frysen och värma en dag som denna.

Sojakyckling med pommes frites

4 personer
200 g margarin
Soja
Kycklinglår eller kycklingklubbor

Smält margarinet. Häll i soja tills margarinet blir svart. Doppa kycklingdelarna i sojan och lägg i en ugnsform. Häll resten av skyn över. Sätt in kycklingen i mitten av ugnen på 175 grader i 35 minuter. När det har gått 35 minuter höjer du värmen till 225 grader. Flytta kycklingen längre ner i ugnen och sätt i pommes friten ovanför. När pommes friten är klar är kycklingen klar.

Lämna en kommentar