Varm kronärtkocksdipp, baconlindade kycklingben och guacamole

En somrig tvårätters middag att bjuda på eller lyxa på bara familjen.

tilltugg

Varm kronärtskocksdipp

10 personer
1 burk kronärtskockshjärtan (à 400 g)
2 vitlöksklyftor
1 dl grillad paprika från burk
1/2 dl inlagd skivad grön chilipeppar (jalapeno)
1 dl majonnäs
3 dl crème fraiche
2 1/2 dl riven parmesanost
2 msk hackad basilika
1 msk basilika till garnering
1 tsk salt
1/2 tsk peppar

Sätt ugnen på 200°C. Häll av och hacka kronärtskockshjärtanen. Skala och finriv vitlöken. Skär paprika och chili i mindre bitar, ta eventuellt bort kärnorna från chilin. Blanda majonnäs, crème fraiche och parmesan en skål. Rör ner kronärtskockor, vitlök, chili, paprika och basilika. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen i en ugnssäker form. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera varm med förslagen ovan.

kycklingben

Baconlindade kycklingben

6 personer
ca 1200 g kycklingben
200 g bacon
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

Linda baconskivorna runt kycklingbenen. Krydda med flingsalt och peppar. Grilla dem runt om ca 15 minuter. Vänd ofta. Kontrollera att klar köttsaft kommer ut när du sticker i tjockaste delen. Servera till exempel gräddrostad potatis till.

Guacamole

4 personer
3 mogna avokador
1 msk färskpressad limejuice
1 liten finriven schalottenlök
1 finriven vitlöksklyfta
1/2 urkärnad och finhackad chili (t. ex. spansk peppar)
1 stor grovhackad tomat
1/2 kruka hackad koriander
Salt och peppar

Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadona. Skär dem i grova bitar eller mosa slätt. Blanda samman alla ingredienser och krydda med salt och peppar. Låt stå och dra i kylen en stund före servering.

Lämna en kommentar