Gräddrostad färskpotatis med dragon och en sås

Måste dela med mig av några supergoda recept från midsommar. Anders var potatisansvarig och bjöd på en helt ljuvlig gräddrostad färskpotatis med dragon. Vi fick inte tag på färsk gul lök, så vi gjorde utan och det gick bra det också. Receptet är beräknat för 8 personer på en buffé, men vi gjorde det för 6 personer till middag och allt gick åt.

mat

Gräddrostad potatis med dragon

800 g färskpotatis
12 färska lökar
1 dl rapsolja
1 msk salt
2 krm nymald svartpeppar
5 dl vispgrädde
1 dl plockade dragonblad

Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba potatisen i ljummet vatten och halvera den. Ansa och halvera löken. Blanda potatis och lök med olja, salt och peppar i en stor ugnssäker form eller långpanna. Rosta potatis och lök med snittsidan uppåt mitt i ugnen tills de är gyllene, ca 15 min. Häll grädden i formen och låt koka med ca 15 min. Strö över dragonbladen och servera.

Vi testade även en chutney-yoghurt som mamma bjudit på en gång och som jag tog receptet på direkt. Såsen passar till kyckling, fläsk och lamm. Recepten finns även här och här

Chutneyyoghurt

Blanda 2 dl turkisk yoghurt med 1/2 dl mango chutney, det finrivna skalet av 1 lime och 1 msk av juicen. Smaka av med salt och peppar.

1 tanke på “Gräddrostad färskpotatis med dragon och en sås”

Lämna en kommentar