6 av 5 möjliga för bruschetta med guacamole

 photo IMG_0476_zps3f3fdb8f.jpg
Har gått och förälskat mig i kryddan koriander. Fullkomligt älskar kombinationen av koriander tillsammans med lime eller citron. Idag gjorde vi bruschetta med guacemole till förrätt och det var bara sååå gott.
10 st

1 Pain Riche i skivor

1 vitlöksklyfta
2 tsk olivolja
2 hackade tomater
2 hackade avocado
0,8 dl finhackad gul lök
0,6 dl hackad färsk koriander
2 tsk pressad lime
1/2 tsk salt
1/4 tsk peppar
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skär baguetten i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta bröden i ugnen 3 minuter, vänd sedan och rosta ytterligare 3 minuter. 
Ta det rostade brödet från ugnen och gnugga omedelbart med en vitlöksklyfta (det fungerar bäst att först skära ett litet jack i toppen av vitlöksklyftan, så att oljorna sipprar ut). Pensla med olivolja och ställ åt sidan.

Blanda försiktigt de hackade tomaterna, avokado, lök, koriander, limesaft, salt och peppar i en skål. Se till att avokadon är väl blandad med limejuicen.

Lägg upp blandningen på brödskivorna och servera.

Lämna en kommentar