Tjejvasan 2013

Ler för mig själv när jag tänker på Tjejvasan som jag och mamma åkte i lördags. Det var en rolig upplevelse. Dels folkfesten och dels adrenalinkicken.

Pappa anmälde oss för nästan ett år sedan, men jag kom inte igång med träningen riktigt förrän i julas. Sedan dess har jag tränat cirka tre gånger i veckan, skidåkning och styrketräning. Pappa följde med som coach och förste vallare.

Jag testade aldrig innan loppet att åka tre mil, så jag var lite osäker på vilket tempo jag skulle ha. Vi startade långt fram i led åtta. Gick ut ganska lugnt och lyckades hålla en för mig bra fart hela vägen. Kom i mål på 3.09. Det var en härlig känsla att åka över mållinjen.

Det var en otrolig logistik för att klara 17 000 tjejer. Väskorna med duschgrejer lämnade vi in i olika lastbilar beroende på startnummer, som sedan fraktade dem till stället där vi skulle duscha. Överdragskläderna stoppade vi i en säck med en särskild färg, också beroende på startnummer, som fraktades till samma ställe. Vi hade köpt bussbiljett för att ta oss mellan de olika ställena.

Det blir kul att ha en tid att slå om det blir en nästa gång.

1 tanke på “Tjejvasan 2013”

Lämna en kommentar