Söndagmiddag: Krämig kycklingpasta

Kycklingpasta

Krämig kycklingpasta

4 portioner
400 g pasta
4 kycklingfiléer
400 g blandad svamp
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 burk stora vita bönor
2 dl havregrädde
100 g färsk bladspenat
Smör och olja till stekning
Salt och svartpeppar

Börja med att koka pastan. Rensa svampen och dela den i mindre bitar. Finhacka schalottenlöken och vitlöksklyftan. Skär kycklingen i mindre bitar. Skölj bönorna i en sil eller ett durkslag och låt rinna av. Skölj spenaten. Hetta upp en stor stekpanna med en klick smör och lite rapsolja. Stek kycklingen ett par minuter tills den fått fin färg. Tillsätt svampen och stek på hög temperatur tills svampen fått fin färg. Tillsätt då schalottenlöken och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Tillsätt till sist bönorna och grädden och låt allt puttra ihop. Krossa eventuellt några av bönorna med hjälp av en gaffel, det gör att såsen ”reds” något. När kycklingen är genomtillagad, vänd ner spenaten. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera med nykokt pasta.

Lämna en kommentar