Måndag: Baconbiffar med fetaoströra och broccoli

Köttfärsbiffar går att variera hur mycket som helst. Idag blev det baconbiffar med salladslök i. Till serverade jag Broccoli på Fernandos vis. Recepten kommer från ICA:s Buffé nummer 10 2012, men är något omgjorda.

Baconbiffar med fetaoströra och broccoli - Gradinskan.se

Baconbiffar med fetaoströra

4 personer
1/2 paket bacon (70 g)
1/2 knippe salladslök (à 120 g)
500 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 msk smör

Fetaoströra
2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1/2 paket fetaost (à 140 g)

Broccoli på Fernandos vis
500 g broccolibuketter (ICA:s Selection har bra portionspåsar om man bara vill göra lite)
3 vitlöksklyftor
1/2 chilifrukt (t.ex. spansk peppar)

Strimla baconet och fräs det i en torr stekpanna. Låt svalna. Blanda köttfärsen med salladslök, bacon, salt och peppar. Forma färsen till stora portionsbiffar eller 2 små biffar per portion. Stek biffarna i hälften av smöret, stora ca 3 minuter, små ca 2 minuter på varje sida. Efterstek under lock ca 3 minuter. Ta upp och varmhåll.

Skär broccolin i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken tunt. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Ångkoka broccolin i micron ca 3 minuter. Häll av vattnet. Fräs broccoli, vitlök och chili i olivolja i en stor stekpanna. Krydda med salt.

Blanda yoghurt, pressad vitlök, mosad fetaost salt och peppar. Servera biffarna med broccolin och fetaoströran.

Lämna en kommentar